Thursday, August 16, 2012

salam aidilfitri






tinggal 2 hari lagi untuk menyambut aildifitri insyallah :)
cepat sungguh masa belalu kan?
dikesempatan ini aku nak mengucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin
kepada semua ahli keluarga dan rakan seperjuangan 
tahun terakhir sebagai bujang macam tak percaya
insyallah semua dipemudahkan Allah

tahun ni aku dengan family menyambut raya serba sederhana
baju raya pun selai je
itupun mak belanja, sendiri beli memang tak ada haha
mak kata cukup lah, disebabkan nak ada kenduri nanti nak tempah baju lagi kan
untuk aku ok je dah besar boleh je pakai baju lama hiks ;)

jadi kepada sesiapa yang memandu balik ke kampung hati hati ye
ingat lah orang yang tesayang, terutamanya pesanan untuk bakal suami iols *mood gedik*

take care uols ;)
salam aidilfitri



Wednesday, June 27, 2012

birthday boyfriend

video

happy birthday boyfriend!
macam biasa baru update juga 
ok mesti loya tekak kan tengok video ni
haha aku macam dah takde keja, jadi gunakan phone adik main dengan tom ni
maklum lah bb tak canggih boleh ada application ni
ehh yeke? ke phone aku yang cikai
aish cute betul main dengan kucing ni
dia akan repeat balik apa kita cakap tapi versi suara kucing
mak aku lagi lah sakan main phone adik
comel aje :)
ok layankan video
tata

Wednesday, June 20, 2012

one step closer



lama dah tak update blog
lama tak menulis, macam tak tahu nak tulis pe dah
ni cerita sebulan lebih lepas baru nak update kahkahkah
eh?pesal penggunaan bahasa aku macam pelik
16 june 2012 tarikh penting family boyfriend datang ke rumah
haih bedebar debar hati time tu ye, aku sorang jelah tahu
macam macam kat kepala pikir, boleh ngam ke tak ni
boleh beborak ke tak dorang ni, macam macam la 


sepanjang 5 tahun lebih bekenalan, tu 1st time family aku dengan dia jumpa
maklum lah selama beberapa tahun becinta pun diam diam aje
alhamdulilah syukur segalanya di pemudah kan Allah
dia lelaki pertama aku bawak jumpa dengan family
alhamdulillah kekal juga hingga ke hari ni 
semoga jodoh kami kekal hingga akhir hayat kami
terima kasih doa kawan juga insyallah :)


dan siapa jangka di bulan puasa yang mulia ini adalah puasa terakhir kami sebagai bujang
thank you Allah
sekarang counting hari hari yang bakal mendatang lah ye
dulu soalan femes orang tanya "bila nak kahwin"
ok sekarang nak kahwin lah 
soalan kedua femes, "bedebar tak nak kahwin"
bedebar?tak, relax la. chill dulu
pejam celik, sekarang dah puasa
nanti mesti kejap je dah raya
mungkin lepas tu baru bedebar bagai hikhik
semoga segalanya selamat hingga tiba masanya amin
ok itu saja nak update buat masa ni
kahwin bila? tunggu kad lah ye ;)




Sunday, April 29, 2012

happy married

tahniah boy
wedding along coming soon :D






Wednesday, April 25, 2012

pembuka bicara 2012


hello ! 

pembuka bicara 2012
1st post di tahun 2012
haha
dah lama tak update blog bersawang
lepas ni akan dirajinkan jari jemari mengupdate




location : shah alam
wedding senior aka farid




bila aunty uncle chik meet aiman hakimi aka budak ensem :D


uncle chik with aiman hakimi



note : goodnight love



Friday, August 12, 2011

buffet dinner @ barada arabian restaurant


woo lame tak update blog!

buffet dinner = makan sampai lebam
heh?! amik kau!!
memang lebam perut
kenyang ok!
makanan boleh tahan, sedap gile tahap gaban tu tak la
tapi bebaloi dengan hanya bayar rm35 seorangok
mari layankan gambar aku dan schoolmates















tata titi tutu! :D

Monday, June 6, 2011

buffet dinner :D


firstly thanks to Traders Hotel Kuala Lumpur

semalam pergi buffet dinner dengan si boyfriend

mengikut jejak langkah boyfriend amik kambing banyak, malam aku dah mula kepanasan

hahaha


semalam adalah hari pembaziran lamb stew bila amik pastu tak diabiskan

macam mane nak habis kalau pegi amik makanan lain pula

tapi aku sangat suka shushiiiiii :D

sedap sebab nasi tu tak bape nak masam

jadinya aku telah memaksa boyfriend mencuba shushi sekali

gile kejam pakse orang makan

hahahaha


ok lah malas bebel banyak

korang tengok gamba kami mencapap aje lah

tata titi tutu

note: paling suka buffet dinner @ Royale Chulan Hotel :D

Saturday, May 14, 2011

foods



















foods???

kerana kau aku begini
kerana kau aku menggemuk
semua di sebabkan kau
tapi aku tetap suke kau
aku tetap sayang kau
tetap suke makan kau
hahaha

ok bye

note: takde topic nak tulis. mati akal. haha

Friday, April 29, 2011

viva home mall


kepada mereka yang bakal melangsungkan pekahwinan atau yang baru bekahwin , yang mencari barang keperluan rumah, di viva lah jawapannya
semalam sesi pemantauan dekat viva
hoho
dulu nya bangunan yang macam haram sekarang cuba setanding ikea, setanding curve
parking lot dah serupa klcc (parking confirm mahal!! )
hahahaha

ok, tidak dilupa diviva ade tempat fav iaitu kenny rogers
so senang dtg makan
ada old town untuk melepak besama rakan pun boleh, ada subway untuk siapa yang meminati

yang penting ada wayang!! ok, senang ye
hehehe






ok bye.

Monday, April 11, 2011

new wabbit ;p



morning everyone! :))

agak fresh cuz pagi dah update blog
dah besawang blog ni dah lame tak update cerita baru seiring dengan gambar baru
haha

tak ada cerita menarik pung
cuma nak kena update gambar wabbit baru kita
sebutan rabbit ye tapi gaya manja sikit jadi wabbit
baru la cam comel gitu
hahahaha

ok, mari kita tatap gamba mereka yang tesangat omel ;p






gamba kenduri tidak ketinggalan juga
haha

gadis ayu (jangan tepedaya dengan memek muka, bajet je)


adik kesayangan di hati
ok,bye.


Monday, March 28, 2011

bby wabbit


hey hello!


kite ade bby baru
bby wabbit ;p
omel sangat
huhuhu




gambar dengan emak kite kena selit jugak
love ajee :D
bye.

Saturday, March 26, 2011

hey hello :D


macam dah lama tidak update kan blog aku
telalu sibuk dengan bekeja
keja seperti biasa memang membosankan
last week balik rumah family, emak penah tanya kan
sambung la study lagi
study? aku macam kadangkadang dah tak de hati nak study lagi
keja pun dah malas
entah la, nanti la aku pikir kan harus ke disambung master itu
perlu ke? sebab aku rasa better aku cari pengalaman dulu kan
em semalam ade cakap hal ni dengan boyfie
kalau aku sambung study, aku nak amik course yang ada kaitan dengan finance
sebab dah alang aku masuk bidang keja ni
tapi nanti lah aku pikir kan macam mane
sekarang cuma harus fokus mencari rezeki
harap dipermudahkan jalan dan dimurahkan rezeki
amin :))


oh semalam makan durian lagi!!!
hohoho
best gile!!
taktau pun nak pegi makan durian , memang surprise sikit la
durian tu memang superb!!
isi durian pehhh lemak bekrim disukai ramai la wei
tapi kenape durian makin mahal ye
sekarang tauke durian memang jual ikut KG rupanya
tapi takpelah orang belanje kite ;p


muka riang lepas menikmati durian :))

ok bye.

Saturday, February 5, 2011

mom & siblings day out

jalan jalan soping shawl & tudung kat masjid india aka jalan tar
rambang nya mata !!
tudung, shawl semua ade diskaun
sempat lagi beli kain untuk raya
tu yang sakit mata and parah kalau nak membayar
sian ibuku
hikhik
dapat shawl yang tak pernah nampak jual kat downtown
agak style lah
hee suke ^_*

with beloved mom


siblings

kaki sangat letih bejalan seharian
bye.

Thursday, February 3, 2011

funfair

malam hari enjoy dekat funfair area rumah
5 minit aje dari rumah
2 mainan kepala dah pening gila!
bawak keta balik dah rase mabuk pusing
huahuahua











selamat malam.

Sunday, January 30, 2011

fish spa @ aquazone

location : aquaria klcc

30 minit merendam kaki kami dengan doctor fish
free ticket punya pasal layankan
huahuahua
nice! ;)
















bye.